Miks kaladel on mudamaitse? Mis põhjustab mudamaitset ja kuidas mudamaitset ära saada?

Teema ei sobi mujale? Siis kritselda siia. Näiteks jõid end jälle täis ja ajad loba - lobise siin või arutame selle üle, kas haugi saab lapiku maa äärepealt või on siiski kivi taga peidus :D
Vasta
admin
Site Admin
Postitusi: 66
Liitunud: 3. Mai 2021, 12:24

Miks kaladel on mudamaitse? Mis põhjustab mudamaitset ja kuidas mudamaitset ära saada?

Postitus: # 15Postitus admin »

Tihti tuleb kuulda või lugeda väidet, et kalad, kes otsivad toitu mudase põhjaga veekogu põhjast või eelistavad mudase põhjaga veekogusid, on seetõttu ka mudamaitsega. Tegelikkuses see väide on väär.

Mudamaitse ei sõltu ega ole seotud kuidagi sellega, kas veekogus on muda või mitte. Seda ka järgnevalt selgitamegi, miks on magevee kaladel mudamaitse ja mis põhjustab mudamaitset.

Loe edasi: portaal/uudised/kaladel-mudamaitse/

***

Kui Teil on nippe ja nõuandeid, kuidas kala mudamaitset leevendada (näiteks, kuidas kala töödelda), siis andke sellest julgelt teada.
kalamies
Postitusi: 4
Liitunud: 28. Mai 2022, 20:46

Re: Miks kaladel on mudamaitse? Mis põhjustab mudamaitset ja kuidas mudamaitset ära saada?

Postitus: # 20Postitus kalamies »

võin kinnitada, et mudamaitse aitab eemaldada kala puhtast vee hoidmine. igasugused piimas ja leotamised ning lõpuste eemaldamine, külmutamine ja veel sada muud asja on külajutud. viska kala lihtsalt paariks päevaks tünni, vaheta vett ja probleem lahendatud. ahjaa. lisaks ära püüa solgiaugust kala, sest mudamaitse on siiski veekogupõhine ja igas tiigist püütud kala ei peagi olema söödav ning niisama neid tappa, et leiaks tee prügikasti, ei ole mõttekas.
Vasta